Bundmateriale

Har du tænkt over, hvilket materiale der vil være oplagt at lægge i bunden af din fugls fuglebur? Hvis ikke, så læs med her! Det er nemlig ikke helt ligegyldigt, hvad din fugl har i bunden af sit bur. Bundmaterialet i fugleburet kan bestå af flere ting, hvor nogle produkter egner sig bedre til visse fuglearter end andre, og blandt fugleejere er der mange diskussioner om, hvilken type materiale, man bør vælge. Hav derfor gerne fornuften og din fugls behov in mente, når du skal ud og vælge bundmateriale.

En af de vigtige faktorer at holde øje med er, om din fugl begynder at spise af bundmaterialet eller lege med det. Er det tilfældet, er det vigtigt, at du enten anskaffer dig noget bundmateriale, som ikke er giftigt for fuglen, eller noget bundmateriale, som ikke kan spises. Du kan se mere om vores udvalg af bundmaterialer nedenfor og finde den variant, der passer til dig og din fugls behov.

Hvorfor skal du have fat i bundmateriale til fugleburet?

Et bundmateriale er med til at skabe et hygiejnisk og sundt rum for din fugl og dens tilværelse. Mange materialer absorberer lugt og fugt, og bundmaterialet bidrager dermed også til dit hjems hygiejne, hvis du har din fugl indendørs. Bundmaterialet opsamler desuden afføring, madrester og andet snavs, som gør det nemt for dig at rengøre buret og opretholde et sundt miljø for fuglen. Derfor er det også vigtigt, at udskifte bundmaterialet regelmæssigt.

Udover hygiejneforholdene bidrager bundmaterialer også til en behagelig overflade og dermed god komfort for fuglen, som højner kvaliteten af fuglens levested. For mange fugle udgør bundmaterialet også en beskæftigelse, da fuglen kan lege med materialet og i nogle tilfælde spise det. Er dette tilfældet, er det dog vigtigt at være opmærksom på, at bundmaterialet ikke udgør en sundhedsrisiko for din fugl.

To gode bud på bundmaterialer til din fugl

Er du på udkig efter bundmateriale til din fugl, så anbefaler vi, at du kigger nærmere på Deluxe bøgeflis til fugle, som du finder i vores shop. Dette bunddække er ovntørret, og dermed lavet af rent træ, som ikke er giftigt for fuglen. Flisen er desuden støvfri og egner sig både til fugle og krybdyr. Flis som bundmateriale er også med til at aktivere fuglen, da du kan gemme snacks eller legetøj i materialet, som fuglen dermed skal bruge mental og fysisk energi på at finde.

Et andet godt bud, vi anbefaler, du kaster et blik på, er VP fuglesand, som fås i to størrelser: 1,5 kg og 5,4 kg. Dette produkt som bundmateriale sikrer et godt, sundt miljø for fuglen og har desuden den funktion, at fuglene kan tage et støvbad i materialet. VP Fuglesand indeholder desuden anisaroma, som giver en god duft. Produktet bør skiftes 2-3 gang ugentlig.

Find alt til din fugl hos Avifauna

Hos Avifauna forhandler vi ikke blot bundmaterialer til fuglebure. Er du på udkig efter andre produkter til din fugl, er du derfor landet det rette sted! Vi forhandler et stort og bredt udvalg af fugleartikler, fx fuglebure, fuglefoder, fuglepleje samt foder- og drikketrug. Vi tør nærmest love dig, at du kan finde lige det, du mangler blandt alle vores produkter.

Skulle der være en vare, du mangler i vores shop, så hører vi meget gerne fra dig, så vi kan undersøge, om vi kan få netop dit ønskede produkt på lager. Du kan kontakte os på telefonnummeret +45 22 44 01 35, via mailen mail@avifauna.dk eller via vores kontaktformular. Vi ser frem til at høre fra dig og hjælpe dig godt på vej!