At have akvariefisk kræver en del akvarietilbehør, heldigvis kan du købe alt dette og meget mere hos Avifauna. Vi har nemlig Danmarks største udvalg til kæledyr, og en hel masse til at skabe det bedst mulige liv for dine akvariefisk. Læs med her og bliv klogere på, hvilken slags tilbehør du skal have.

Luftslange10m-20
79,00 kr
Ned til: 50,00 kr
HeatPac-20
20,00 kr

Akvarietilbehør i massevis

Hvis det er første gang, du skal have fisk, er der en del ting, du skal købe. Dette er gjort let hos Avifauna, da du hos os kan købe det hele på en gang. Vi har nemlig et stort udvalg af akvarietilbehør, herunder fiskenet, en algeskraber og foderautomater. Slå dig løs på vores hjemmeside, og køb alt det nødvendige til dine fisk.

Hvorfor er det vigtigt?

At have akvarieudstyr er vigtigt for at skabe et sundt miljø for dine fisk at leve i. En algeskraber er for eksempel ideel til at fjerne de alger, som ellers engang i mellem kan hobe sig op på indersiden af dit akvarie. Et andet vigtigt akvarietilbehør er en akvariepumpe. Den er nemlig med til at opretholde vandkvaliteten i dit akvarie, fordi den filtrerer vandet og sørger for, at der kommer ilt i akvariet. En foderautomat er også vigtig, da den kan programmeres til at give dine fisk mad på bestemte tidspunkter, så dine fisk kan fodres, selvom du ikke er hjemme.

Dekoration og pynt

Selvom man ikke skulle tro det, er det grus, som du vælger at have i dit akvarie, faktisk også med til at opretholde en god vandkvalitet. Dette skyldes, at det giver et naturligt filter til vandet, samtidig med, at det også er med til at skabe et godt miljø til både planter og fisk. Det ser også pænt ud, der er derfor ingen grund til ikke at have grus i dit akvarie.

Hvad bruges fiskenettet til?

Det kan måske virke lidt underligt, at man skal bruge et fiskenet som akvarietilbehør, når nu man har fiskene i et akvarie. Men ikke desto mindre er det vigtigt, for at fange og flytte eventuelt syge fisk, da det ikke er godt bare at tage dem op med hånden. Det kan også bruges til at fjerne døde fisk. Sidst men ikke mindst kan det også bruges til at fjerne affald fra dit akvarie. Det er derfor en essentiel genstand for dig, som har et akvarie.

Alger skader dine fisk

Der er forskellige grunde til, at alger ikke er gode i et akvarie, hvilket er derfor, at det er vigtigt at have en algeskraber. Hvis der er for mange alger i et akvarie, kan det nemlig skabe en ubalance i dit akvaries økosystem. Alger kan også nogle gange producere toksiner, som kan gøre dine fisk syge. Samtidig er for mange alger med til at forringe vandkvaliteten, og de kan også skade de planter, som du måtte have. Derfor skal man så vidt muligt holde dem nede.