Sundhed og pleje

Et akvarie, eller en dam, er et lille, lukket økosystem. Derfor er det vigtigt at du hjælper med at holde det i balance. I naturen vil det ske automatisk, men fordi akvarier er isolerede miljøer må du træde til for at holde vandet rent - og sundt. Et akvarie er smukkest når vandet er krystalklart. Akvariets udseende kan blive hæmmet af både øget algevækst og for mange urenheder.

Hos Avifauna kan du finde diverse vandplejeprodukter som hjælper med at holde vandet rent og klart. Dine fisk og andre smådyr skal også trives i akvariet - er vandet ikke i balance vil dine fisk som oftes mistrives og i værste fald blive syge. Det er uhyre vigtigt at sørge for vandtilberedning som vil sikre dine fisks trivsel.

Planter er også afhængige af vandets kvalitet. Er værdierne skæve eller pH’en for høj vil dine planter miste deres glans og farve. Triste planter glæder hverken dig eller dine fisk! Desuden er planter vigtige i akvariets økosystem, og hvis de ikke trives vil det ofte være symptom på at vandet i akvariet har brug for en hjælpende hånd.

 

termometer 31250