Fiskefoder

Hos Avifauna har vi Danmarks største udvalg til dine kæledyr. Vi har alt til hunde, katte, gnavere og endda også noget til dig, som holder fisk. Når man har akvariefisk eller fisk i en havedam, er det vigtigt, at de får det rigtige fiskefoder. Der er forskel på det foder som akvariefisk skal have, og det foder som guldfisk skal have. Læs med her og find ud af, hvad du burde købe.

Stort udvalg af fiskefoder

På vores hjemmeside er det muligt at købe mange forskellige slags fiskefoder, hvilket er godt, da der er stor forskel på, hvad der er godt for de forskellige fiskearter at spise. Man skelner mellem fiskefoder til akvariefisk og fiskefoder til guldfisk. Vi sælger blandt andet Tropical fiskefoder, som blandt andet er foder til tropiske akvariefisk. Det er fuldfoder, som er i flager, hvilket er godt til planteædende akvariefisk. Men Tropical fiskefoder fås også i blandt andet tabletter, granulat og meget andet.

Tilskud til dine fisk

Det er ikke altid nok at fodre akvariefisk med almindeligt foder, nogle gange har de behov for et tilskud. Heldigvis sælger vi også dette hos Avifauna. Hvornår man skal begynde at give sine fisk et tilskud, er forskelligt. Man kan for eksempel købe Spirulina-alger, som er et godt tilskud, til når dine fisk trænger til lidt ekstra. De tilskud vi har, koster 25 kroner.

Forskellen på fisk

Når vi siger, at der er forskel på, hvilket fiskefoder akvariefisk og guldfisk skal have, så skyldes det nogle biologiske faktorer, som det er vigtigt at have øje for, når man skal fodre sine fisk. Guldfisk skal have fiskemad, som indeholder mange kulhydrater og fibre, fordi de er planteædere. Alt imens akvariefisk både kan være planteædere og kødædere, hvilket gør, at de skal have en mere varieret diæt, med blandt andet fedt, proteiner, kulhydrater med mere.

Hvilke fisk har du?

Inden du køber dit fiskefoder hos Avifauna, bør du undersøge, hvilke fiskearter du har i dit akvarie. På den måde har du de bedste forudsætninger for at købe det rigtige fiskemad. Man kan for eksempel også få dybfrosset fiskefoder, som kommer i mange forskellige smage og forskellig slags kød. For eksempel myggelarver, vandkrebs, hakket muslingekød og meget andet.

Dine fisk skal trives

Fiskemad er en vigtig del af at få dine fisk til at trives, hvad end det er guldfisk eller akvariefisk. Men der er ting, som du skal være opmærksom på, når du fodrer dine fisk. For eksempel skal du holde øje med mængden. Hvis du giver dine fisk for meget mad, kan det betyde, at der kommer for meget affald i akvariet, hvilket kan skade fiskene, da det giver dårlig vandkvalitet. Vær derfor altid ekstra opmærksom på, hvor meget du giver dem. Det bedste du kan gøre, når du skal vælge foder til dine fisk, er at sætte dig ind i, hvad deres behov er.