Akvariebelysning

Hos Avifauna har vi en masse til kæledyr, og fisk er ingen undtagelse! Det er vigtigt, når man har fisk, at de trives. Fisk er dyr, som kan være svære at aflæse, kan deres trivsel også være svær at bedømme. Men en ting er sikkert, akvariebelysning er vigtigt. Den mest normale form for akvarielys er LED-akvarielysrør.

Hvorfor akvariebelysning?

At have lys i sit akvarium er vigtigt, fordi det skaber et attraktivt og godt miljø for dine fisk at være i. Det et også godt, hvis du har nogle planter i akvariet. Hos Avifauna kan du blandt andet købe LED-belysning, som er energibesparende og meget velegnet til akvarier med planter i. Grunden til at det er så vigtigt med akvariebelysning, er også, at det er med til at opretholde fiskenes døgnrytme, det er samtidig godt for fotosyntesen i dit akvarie.

Forskellige typer af belysning

Udover LED-akvariebelysning kan man også få LED-akvarielysstofrør. Hos Avifauna sælger vi det, som kaldes lysstofrør T5. De koster alle sammen under 200 kroner, og er blandt andet med til at mindske uønsket algevækst i dit akvarie. Det smarte ved LED akvariebelysning er, at det kan justeres, alt efter hvilke behov dine fisk og du har.

Vælg med omhu

Inden du vælger den form for belysning, som du gerne vil have, så skal du overveje:

  1. Den type akvarie du har.
  2. Hvilke planter og fisk der lever deri.

Der kan nemlig være forskel på, hvor meget lys de forskellige fisk og planter kræver. Er lyset, som du har købt, for intenst, kan det skade mere end det gavner.

Placeringen af lyset

Når du skal sætte lyset op i akvariet, er det vigtigt, at der ikke kommer til at lyse for meget ned i akvariet – ellers skabes der for høj varme. Samtidig skal det dog også være sådan, at alle dele af akvariet skal være lyst op hvis muligt. Dette for at undgå mistrivsel hos de planter, som ikke ville få lys.

Energibesparende lys

Det akvarie LED lys, som vi sælger hos Avifauna, er energibesparende. Dette er vigtigt, da man som regel har akvarielys tændt i mange timer om dagen. For at fiskene kan trives og have en almindelig døgnrytme, er det vigtigt, at man tager det seriøst med hensyn til, hvornår lyset er tændt og slukket i akvariet. Normalt siger man, at lyset skal være tændt i 8-10 timer om dagen og slukket om natten, så fiskene kan sove.

Handl trygt hos os

Hos Avifauna vil vi gerne give vores kunder den bedste handelsoplevelse. Derfor har vi også fri fragt ved køb over 299 kroner. Skulle der være noget galt med dit køb, eller noget, som ikke lever op til forventningerne, kan vi kontaktes på mail mail@avifauna.dk eller telefon +45 22 44 01 35. Vi vil hjælpe så godt, som vi kan.